Vechtsporten & Vechtkunsten

VOOR VOLWASSENEN & KINDEREN

muay thai

Muay Thaï

Ouderwetse boks uit centraal Azië waarbij de benen, de vuisten, de ellebogen, de knieën en projecties aan te pas komen.

kick boxing

Kick Boxing

Kick-boxing is een discipline die deel uitmaakt van de groep vuist-voeten en die gebruik maakt van voeten, vuisten, beenvegen en heupworpen.

mma

MMA

Mixed Martial Arts: vroeger valetudo, vechstport die verschillende technieken combineert: thaïboxing, wrestling, grappling en judo.

bjj

BJJ

Brazilian Jiu Jitsu: vechtkunst afkomstig uit Brazilië. Defensiemethode waarvan de specialiteit bestaat uit grondtechnieken met een kimono.

boxe

Boks (engelse boks)

Olympische sport. Eveneens één van de oudste sporten en vechtsporten die focust op de lichamelijke conditie, ontwijkingen, voetwerk en vuisttechnieken.

shihaishinkai karate

Shidokan Karaté

Competitieve karaté – ook de meest realistische – die verschillende technieken groepeert: vuist, benen, projecties en vloertechnieken.

judo

Judo

Olympische sport. Vechtsport waarbij de bedoeling is om de tegenstander uit evenwicht te krijgen. Daarbij moet je zelf niet uit balans geraken.

taekwondo

Taekwondo

Olympische sport : koreaanse karaté. Taekwondo is het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid.

grappling

Grappling

Vechtsport uit Amerika die focust op technieken om een fysiek voordeel te krijgen ten opzichte van de tegenstander dankzij: controleren, verwurgingen, worpen en ontsnappingen.

lutte

Worstelen

Olympsiche sport. Vechtmethode waarbij de focus ligt op het vloeren van de tegenstander en de controle van de tegenstander eenmaal op de mat.